Golfbal

De laatste jaren komen er steeds meer golfcourses in Nederland. Nogal wat stukken weidegrond worden omgetoverd tot parken met glooiende hellingen en weelderig bosschage.
Niet iedere beginnende golfer raakt de ballen zo goed dat ze in de buurt van de hole terecht komen. En op dit punt wordt het interessant voor de hardloper.

Loop eens langs zo’n golfcourse en zoek tussen de struiken of in de omringende sloten naar van die kleine witte balletjes. Pak elk balletje op dat je vindt. Wat is namelijk het geval?
Het golfballetje is een prachtig hulpmiddel om een lastige blessure aan de voet te genezen. Zo’n blessure bevindt zich op dit moment ook in mijn huis. Mijn vrouw heeft namelijk last van een overbelaste peesplaat, de fasciitis plantar, in haar linkervoet. De pijn laat zich vooral voelen bij de aanhechting op de hiel. Daarom wordt deze blessure nogal eens verward met hielspoor. Dat is een verkalking of verbening van de aanhechting van de peesplaat. Dit aangegroeide stukje bot irriteert voortdurend de peesplaat. Operatie is een mogelijkheid om deze hardnekkige blessure aan te pakken.

Terug naar de fasciitis plantar. Het is goed mogelijk de blessure zelf te behandelen als je in het bezit bent van een golfballetje. Rol het balletje heen en weer onder de blote voet. Daarmee masseer je de peesplaat. Je stimuleert de doorbloeding en bespoedigt zo het herstel. Deze behandeling kan in combinatie met koeling prima uitkomst bieden.
Om overbelasting te voorkomen is het raadzaam deze handeling ook regelmatig preventief uit te voeren.

Posted in Uncategorized.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *