Loopgroep

Sinds begin februari heeft RUN2b ook een loopgroep. We begonnen klein, met welgeteld één deelnemer. Twee maanden later telt de groep acht deelnemers, vier oud-cursisten RT en vier mensen van buiten. Samen lopen is leuk. Als deelnemer tref je lotgenoten. Je kunt ervaringen uitwisselen. Een beginner moet vaak wennen aan het regelmatig lopen. De eerste periode liggen er altijd blessures op de loer, want een lichaam moet wennen aan de duurbelasting. Een groep kan je stimuleren om door te gaan en deze lastige beginfase door te maken. Het is ook leuk elkaar tips te geven over allerlei zaken: een leuk parcours, een app voor je iPhone, of een opruiming van hardloop-kleding.

 Met een loopgroep heb je ook onbewust een afspraak er te zijn. Het is een stok achter de deur om toch te gaan, hoe verleidelijk de bank of de computer ook is. Als je na afloop zegt ‘tot volgende week’, dan heb je feitelijk al beloofd te komen. Zo werkt dat in een groep.

Een loopgroep biedt ook de kans om samen naar een hardloopevenement toe te werken. Voor wat betreft het programma ligt het accent op die trainingsonderdelen die je niet snel alleen thuis zal doen. Dus we doen intervallen, vaartspel, heuvel- en krachttraining. De deelnemers verzorgen zelf (rustige) duurlopen, om zo een evenwichtig hardloopprogramma te krijgen.

Er is wel één keerzijde. In een groep moet je goed voor jezelf zorgen. De langzamere moet niet te snel en te intensief trainen, en de snellere moet niet te ingehouden trainen. Ieder moet aan zijn trekken kunnen komen. Als de groep een zekere omvang krijgt, is de kans groter dat er iemand bij is van jouw niveau. Loopgroep RUN2b krijgt langzamerhand die omvang. NB. Krijg je zin om mee te lopen? Meld je voor een gratis proef-training.

Posted in Uncategorized.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *