Personeelsbeleid

Huize het Oosten Running Team 2012

Sinds twee jaar begeleid ik een groepje werknemers van zorgcentrum Huize het Oosten. Aanleiding is hun deelname aan de SDB zorgmarathon op Papendal. Het betreft een estafette-marathon. De afstand is 4,2 kilometer. Een team bestaat uit minimaal 6 en maximaal 10 lopers. De directie betaalt de deelname en mijn begeleiding. Het is een investering in de gezondheid van het personeel zo is de gedachte. Het effect van een gezondere levensstijl komt terug in minder ziekteverzuim, en een opgeruimder gemoed.
Dat is nog eens personeelsbeleid. De harde kern bestaat uit zeven mensen, gaandeweg zijn er enkele afvallers  geweest.

Het is een multicultureel gezelschap. Vijf witten komen uit de diverse windstreken van Nederland, aangevuld met iemand uit Colombia en één uit de Filippijnen. Als ik kijk naar het effect van deelname aan de loopgroep voor de betrokkenen dan is dat groot. Een is gestopt met roken, een ander kon niets en loopt na vier maanden als een kievit. De kok, met een neiging tot overgewicht, houdt zijn conditie prima op peil, weer een ander heeft zo een stok achter de deur om te gaan lopen. ‘ik ga niet snel, maar ik kom er wel’. Bovenal is er tijd om te lachen tussen de zweetdruppels door. Ik geloof erg in deze vorm van personeelszorg.

Vorig jaar finishte Huize het Oosten als 215e van de 222 in de totaaltijd van 4.41uur. Meedoen staat voorop, maar het zou toch mooi zijn als we een stukkie hoger op de uitslagenlijst te vinden zijn.

Posted in Uncategorized.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *