SONY DSC

Spinnen is het nieuwe hardlopen

In mijn blog ‘Hartlopen (2)’ van begin januari 2014 memoreer ik de aanschaf van een spinfiets. Inmiddels een zoveelste knieblessure en een rondje langs de orthopeed verder, moet ik constateren dat voor mij spinnen het nieuwe hardlopen is. Met een deel van mijn cliënten lukt het nog om mee te lopen, maar voor mezelf lopen komt er steeds minder van. Daar voor in de plaats ga ik twee keer in de week spinnen. Begeleid door een stevige beat van Armin van Buuren, David Guetta of Buurman&Buurman doe ik een complete workout op de spinfiets.

Hoe ziet dat er uit? Als de weerstand bij aanvang op nul staat, draai ik hem vervolgens elke 2 minuten een kwart slag op, in totaal 12 keer. Na 24 minuten ben ik wel warm, en begint het tweede deel. Ik doe een piramide; halve minuut staan halve minuut zitten, minuut staan minuut zitten, enz tot tweeënhalve minuut staan-zitten. Daarna cooling down, elke minuut een kwartslag terug tot het beginpunt. Na een kleine drie kwartier ben ik dan klaar. Mijn hartslag loopt op tot boven de 160, om de fiets ligt een plas water. Op deze wijze blijft mijn conditie uitstekend op peil. Vandaag 8 km hardgelopen. Mijn knieën hielden het. Ik voel me top. Dit is dus wat me te doen staat de komende jaren.

Navigeren met de (beperkte) mogelijkheden van mijn lichaam. Stilzitten behoort niet tot de keuzemogelijkheden.

SONY DSC

Posted in Uncategorized.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *